Klāt gadu mija, jau rīt sēdīsimies pie skaisti un gardi klāta galda, lai sagaidītu jauno – 2016. gadu. Mūsu senči tradicionāli vecgada vakarā galdā cēla 12 ēdienus – katru ar simbolisku nozīmi, lai nākošais gads būtu veselības, laimes un prieka pilns! Gardam un veiksmīgam gadam mēs piedāvājam 12 Jaunā gada sagaidīšanas receptes! :) Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Vecgada recepšu izlase!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pēc senču paražām Jaunā gadā galdā celtie ēdieni mājās ienes:
- Pīrāgi – mājīgumu un omulību;
- Āboli – skaistumu;
- Pupas – bērnu;
- Zirņi – gadu bez asarām;
- Bietes – karstas asinis;
- Skābi kāposti – saldu dzīvi;
- Dzērvenes – sārtus vaigus;
- Rutki - stipru veselību;
- Piparkūkas – greznu dzīvi;
- Cūkas ribas/šņukurs – spēku un laimi;
- Zivis – bagātībuun turīgumu;
- Zāļu tēja - atbaida ļaunos garus.