Par kulināra labajām prasmēm liecina ēdienu daudzveidība uz svētku galda. Nereti aizmirsta, bet gluži veltīgi ir zivs mūsu mielastos – tā bieži ātrāk pagatavojama, nav tik smagnēja, un labi gatavota zivs ir lielisks veids kā pārsteigt svētku viesus! :) Garšām bagātākiem svētkiem - zivju ēdienu TOP 10 ! :) Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Zivju ēdienu TOP 10!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Padomi:
- Lielākoties zivs ēdieni pagatavojami ātrāk nekā gaļas ēdieni;
- Zivs gatavību viegli pārbaudīt ar nazi iedurot biezākajā vietā – ja zivs mīksta un viegli atdalās no asakām – gatava;
- Lai zivs negaršotu pēc dūņām – iemērc to uz stundu vidēji stiprā etiķūdenī (2 ēd.k/1l ūdens);
- Zivi ieteicams celt galdā tūlīt pēc pagatavošanas – mēģinot saglabāt to siltu var zust garša;
- Cepot zivi pannā, izmanto sviesta un eļļas kombināciju (1:1), zivij būs īpaši patīkama garša;
- Svaigas zivs zvīnas cieši pieguļ miesai, bet acis ir caurspīdīgas un izvalbītas. Žaunas nav gļotainas un tās ir gaišas via tumši sarkanas.