Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2020/02/06/12919903t1h75e8.jpg)
Par kulināra labajām prasmēm liecina ēdienu daudzveidība uz svētku galda. Nereti aizmirsta, bet gluži veltīgi ir zivs mūsu mielastos – tā bieži ātrāk pagatavojama, nav tik smagnēja, un labi gatavota zivs ir lielisks veids kā pārsteigt svētku viesus! :) Garšām bagātākiem svētkiem - zivju ēdienu TOP 10 ! :) Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Padomi:
- Lielākoties zivs ēdieni pagatavojami ātrāk nekā gaļas ēdieni;
- Zivs gatavību viegli pārbaudīt ar nazi iedurot biezākajā vietā – ja zivs mīksta un viegli atdalās no asakām – gatava;
- Lai zivs negaršotu pēc dūņām – iemērc to uz stundu vidēji stiprā etiķūdenī (2 ēd.k/1l ūdens);
- Zivi ieteicams celt galdā tūlīt pēc pagatavošanas – mēģinot saglabāt to siltu var zust garša;
- Cepot zivi pannā, izmanto sviesta un eļļas kombināciju (1:1), zivij būs īpaši patīkama garša;
- Svaigas zivs zvīnas cieši pieguļ miesai, bet acis ir caurspīdīgas un izvalbītas. Žaunas nav gļotainas un tās ir gaišas via tumši sarkanas.