Aukstā tomātu gaspačo

3 1

Sastāvdaļas

  • 900 gtomātu
  • 400 ggurķu
  • 700 gpaprikas
  • 100 gzilo sīpolu
  • 150 gselerijas kātu
  • 20 gpētersīļu, bazilika, estragona, oregano utt
  • 10 gsvaigu ķiploku
  • 15 mlmedus
  • 3 gmelno piparu
  • 5 gmaltās paprikas
  • 3 gķimeņu
  • 3 gčillī vai tabasco mērces
  • 550 mltomātu sulas
  • 10 gjūras sāls
  • 20 mlbaltvīna etiķa
  • 20 mlolīvu eļļas
  • 40 mlbazilika pesto mērces

Pagatavošana

1 min.
  1. Sākumā vārošā ūdenī noplaucējam tomātus un sadalām filejās, sēklas izspiežam caur sulas spiedi, bet pārējo sagriežam smalkos kubos, tāpat kā visus citus dārzeņus. Visus dārzeņus saliekam kopā katlā vai traukā, kur būs viegli apmaisīt un pieliet šķidrumu .
  2. Ja dārzeņi sagriezti, pievienojam klāt visas garšvielas, sasmalcinātos garšaugus un šķidrumus. Iegūto zupu rūpīgi sajaucam kopā un liekam ledusskapī uz pāris stundām, lai ievelkas ar garšām.
  3. Pirms pasniegšanas zupu kārtīgi sajaucam un pasniedz ar bazilika pesto mērci, pārberot sasmalcinātos garšaugus un tradicionāli atsevišķi pasniedz svaigi ceptu ķiploku maizi.

Komentāri

Dairis 2011. gada 8. jūnijs 22:28
Vēl labāk sanāk , ja tomātu sulas vietā izmanto sablendētus konservētos tomātus .
Līga 2010. gada 12. oktobris 20:42
Iz-ci-la!
Gramus nesvēru, bet visas sastāvdaļas gan ievēroju - gan vīna etiķi, gan medu, zilos sīpolus un pārējās. Liku kinzu, ķimenes, baziliku. Viennozīmīgi - mans šīsvasaras kulinārisko baudu TOP 1!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas