Sākums > Receptes > Deserti

Kartupeļu un biezpiena "cūkaustiņas"

2006. gada 14. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļu masu, biezpienu, sāli, cukuru, olu dzeltenumus, garšvielas un miltus samaisa ( nedrīkst ilgi mīcīt).
2. Uz miltaina dēļa mīklu plāni izveltnē, tad sagriež sloksnītēs, pēc tam 6-8 cm garos posmos.
3. Katram posmam vidū ar asu nazi vai mīklas ritenīti iegriež apmēram 2 cm garumā.
4. Iegriezumam cauri izvelk vienu posma galu.
5. Cep dziļā sakarsētu tauku peldē spilgti dzeltenus.
6. Cepumus ar putukaroti izņem, nosusina, papīra salvetēs.
7. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Uz augšu