Poņķiki ar cukura glazūru

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu
  • 80 g kausēta sviesta
  • Gl. silta piena
  • Nažagals sāls
  • Puspaciņa rauga
  • Tējk. cukurs
  • 2 ēd.k. silta piena
  • 2 olas
  • Rīvēta citrona miziņa
  • Augļu marmelāde vai džems
  • Glazūrai
  • 200 g pūdercukura
  • 4 ēd.k. karsta ūdens vai piena

Pagatavošana

1 min.
  1. Miltiem pievieno kausētu sviestu, siltu pienu, sāli.
  2. Puspaciņu rauga saberž ar cukuru , 2 ēd.k. silta piena, ļauj uzrūgt.
  3. Tad raugu kopā ar 2 sakultām olām, rīvētu citronu miziņu pievieno mīklai un izmīca.
  4. Apmēram 50 minūtes ļauj uzrūgt.
  5. Mīklu izrullē 1 cm biezā plāksnē.
  6. Izspiež ar glāzi ripas.
  7. Pusei ripu malas pārzieš ar sakultu olu vai cukurūdeni, vidū liek augļu marmelādi vai džemu.
  8. Neapziestās ripas pārliek pāri, malas viegli saspiež.
  9. Raudzē vēl 15 minūtes.
  10. Cep lielā tauku daudzumā brūnas.
  11. Gatavus poņķikus pārklāj ar cukura glazūru vai bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
  12. Glazūra:
  13. pūdercukuram pievieno karstu ūdeni vai pienu.
  14. Pamatīgi samaisa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti