Biezpiena sacepums ar mannu un rozīnēm

5 1
Biezpiena sacepums ar mannu un rozīnēm
Foto: Depositphotos.com
Var ēst siltu vai aukstu, ar vaniļas mērci vai dzērveņu ķīseli, tas atkarīgs no katra ieradumiem, gaumes vai vēlmes paeksperimentēt.

Sastāvdaļas

  • 0.5 g biezpiena
  • 2-3 olas
  • 6 ēd. k. cukura
  • 3 ēd. k. sviesta
  • 3-4 ēd. k. mannas
  • 2 ēd. k. skāba krējuma
  • Rozīnes
  • 1 tējk. miltu
  • Vaniļas cukurs
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Biezpienu 1-2 reizes samaļ vai izgriež caur sietu.
  2. Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ, pievieno mīkstu (laicīgi no ledusskapja izņemtu) sviestu.
  3. Sakulto masu pievieno biezpienam, iemaisa mannu, pievieno noskalotas un nelielā miltu daudzumā apviļātas rozīnes.
  4. Visbeidzot masā iecilā ar sāli saputotu olas baltumu.
  5. Masu lej ietaukotā pannā, virsu pārsmērē ar skābo krējumu. Liek cepties iepriekš sasidītā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram pusstundu (atkarīgs no masas biezuma) līdz sacepums ir gaiši brūnā krāsā.

    Labu apetīti!
    Masu lej ietaukotā pannā, virsu pārsmērē ar skābo krējumu. L...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Regina 2013. gada 14. augusts 15:58
Es neredzu kur ļoti liekām skabo krējumu ???
Vija 2013. gada 6. marts 09:52
Nesapratu, kur liekat krējumu. Mans variants - cepšanas beigās to samaisa ar cukuru, pārlej sacepumam un pacep vēl min.5
Valda 2012. gada 12. februāris 20:18
loti garsiga vienkarsi super!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize