Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena sacepums ar mannu un rozīnēm

2006. gada 17. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Var ēst siltu vai aukstu, ar vaniļas mērci vai dzērveņu ķīseli, tas atkarīgs no katra ieradumiem, gaumes vai vēlmes paeksperimentēt.
Pagatavošana
60 min
1. Biezpienu 1-2 reizes samaļ vai izgriež caur sietu.
2. Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ, pievieno mīkstu (laicīgi no ledusskapja izņemtu) sviestu.
3. Sakulto masu pievieno biezpienam, iemaisa mannu, pievieno noskalotas un nelielā miltu daudzumā apviļātas rozīnes.
4. Visbeidzot masā iecilā ar sāli saputotu olas baltumu.
5. Masu lej ietaukotā pannā, virsu pārsmērē ar skābo krējumu. Liek cepties iepriekš sasidītā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram pusstundu (atkarīgs no masas biezuma) līdz sacepums ir gaiši brūnā krāsā.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu