Pavasara (primavera) mērce makaroniem

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 vidēji lieli kabači
  • Sāls un pipari
  • 2 vidēji lieli burkāni
  • 200 g zaļo zirnīšu
  • 45 g sviesta
  • 175 ml saldā krējuma
  • 30 g sarīvēta Parmas siera

Pagatavošana

20 min.
  1. Kabačus gareniski sadala 4 daivās; katru daivu šķērsām pārgriež 9mm biezos gabaliņos. Liek verdošā sālsūdenī un karsē 2-3 min. Tad lej caurdurī, noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina.
  2. Burkānus notīra un sagriež tikpat lielos gabalos kā kabačus. Tad liek katlā, pievieno aukstu ūdeni un sāli, uzvāra. Pēc 8-10 min., kad burkāni izvārījušies, katla saturu ielej caurdurī. Burkānus noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina.
  3. Nelielā katliņā uzvāra sālsūdeni. Pieber zirnīšus, 3-8 min. izvāra mīkstus. Tad ūdeni nolej, zirnīšus noskalo aukstā ūdenī, nosusina.
  4. Lielā pannā sakarsē sviestu. Pievieno kabačus, burkānus un zirnīšus, sautē 1 min. Pievieno krējumu, samaisa un neuzvārot izkarsē. Pēc tam pannu noņem no uguns, mērcei pievieno izvārītus makaronus (500g), sarīvētu Parmas sieru, visu uzmanīgi samaisa kopā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni