Sviestmaižu torte ar tunci

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 -2 kukuļi tostermaizes (veselīga dzīves veida piekritēji var izvēlēties pilngraudu vai kliju maizi)
  • 3 bundžiņas konservēta tunča savā sulā
  • 1 svaigais gurķis
  • Vairākas olas
  • Majonēze
  • Skābais krējums
  • Dilles (nav obligāti)
  • Vairākas salātlapas, pāris izlobītas garneles, olīvas, tomāts un/vai citas sastāvdaļas garnējumam

Pagatavošana

20 min.
  1. Vispirms sagatavo tortes pildījumu. Tunci ieliek bļodā, tam pieliek sīki sagrieztu svaigo gurķi, daļu olu (smukākās ripiņas var pataupīt garnējumam), smalki sagrieztas dilles, pārlej ar majonēzi un skābo krējumu. To visu kārtīgi samaisa. Ja nepieciešams, pieliek sāli.
  2. Nu ķeras pie tortes veidošanas. Vispirms smukumam izklāj salātlapas, tad izklāj pirmo tostermaižu kārtu (ja ir vēlme, var nogriezt garoziņu). Pieredze rāda, ka, ņemot 3 bundžas tunča, pildījuma pietiek tad, ja katrā kārtā ir 6 maizes šķēles. Kad pirmā maizes kārta izklāta, tad uz tās uzliek pusi pildījuma un vienmērīgi izlīdzina. Tad liek otru maizes kārtu un uz tās - atlikušo pildījuma daļu. Pēc tam liek trešo kārtu maizes. Tukšajā pildījuma bļodā sajauc majonēzi ar skābo krējumu un pieliek sīki sasmalcinātas dilles. Ar šo masu noziež tortes virspusi un sānus. Un nu ir laiks fantaazijas lidojumam - tortes garnēšanai. Sis parasti ir vislaikietilpīgākais process. Īpaši tad, ja to darāt pirmo reizi un vēl neesat izstrādājuši savu garnēšanas metodi.
  3. Vislabāk torte garšo tad, ja tai pāris stundas ļauj "ievilkties".

Komentāri

ew 2012. gada 11. septembris 12:08
pilnīgi piekrītu iepriekšējam komentētājam - vārds vārdā :)
bargais 2011. gada 19. septembris 22:37
jopcik, jau 4 reizi taisu. labs labs labs!!
vienīgi es tomēr bez ripinjaas sagrieztiem siipolinjiem pa virsu iztikt nevareeju!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas