Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautējums bengali tarkari

2006. gada 20. februāris
Foto: Alīse Nīgale
Pagatavošana
45 min
1. Eļļu uzkarsē lielā katlā uz vidējas uguns, pievieno sinepju sēklas, čilli piparus, lauru lapas un nosedz katlu, lai sinepju seklas nelec ārā. Kad sinepju sēklas beigušas lēkāt, pievieno kumīnu un anīsa sēkliņas un tūlīt pievieno arī gabaliņos sagrieztus kartupeļus, un apmaisot cep aptuveni 8 minūtes, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno ķirbi un baklažānu un cep vēl 5 minūtes. Pievieno zirņus vai pupiņas un ūdeni, uzliek vāku un sautē uz mazas uguns, ik pēc 5 minūtēm apmaisot. Pēc 15 minūtēm iemaisa sāli un cukuru, pielej mazliet citronu sulas un uz mazas uguns turpina vārīt, kamēr dārzeņi mīksti un mērce bieza.
2. Garnē ar citronu daiviņām un pētersīļiem.
Uz augšu