Sautējums bengali tarkari

4 1

Sastāvdaļas

  • 5 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 paliels baklažāns
  • 350 grami ķirbja
  • 450 grami zaļo zirnīšu vai pākšu pupiņu (var izmantot saldētos)
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • ½ tējkarote sinepju sēklu (melno, bet var izmantot arī gaišās)
  • 3 lauru lapas
  • 2 sadrupināti (vai malti) čilli pipariņi
  • 1 tējkarote anīsa sēklu
  • 1 tējkarote kumīna sēklu
  • 575 ml ūdens
  • 2 tējkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sāls
  • Citrona sula

Pagatavošana

45 min.
  1. Eļļu uzkarsē lielā katlā uz vidējas uguns, pievieno sinepju sēklas, čilli piparus, lauru lapas un nosedz katlu, lai sinepju seklas nelec ārā. Kad sinepju sēklas beigušas lēkāt, pievieno kumīnu un anīsa sēkliņas un tūlīt pievieno arī gabaliņos sagrieztus kartupeļus, un apmaisot cep aptuveni 8 minūtes, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno ķirbi un baklažānu un cep vēl 5 minūtes. Pievieno zirņus vai pupiņas un ūdeni, uzliek vāku un sautē uz mazas uguns, ik pēc 5 minūtēm apmaisot. Pēc 15 minūtēm iemaisa sāli un cukuru, pielej mazliet citronu sulas un uz mazas uguns turpina vārīt, kamēr dārzeņi mīksti un mērce bieza.
  2. Garnē ar citronu daiviņām un pētersīļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni