Vista "poļon con arros"

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma vista (1,0-1,2 kg)
  • ½ citrona
  • 3 vai 4 daiviņas ķiploka
  • 50 g augu eļļas
  • 50 g sīpolu
  • 1 paprikas pāksts
  • 50 g tomātu biezeņa
  • 500 g rīsu
  • 100 g gaišā vīnogu vīna
  • 1 l vistas buljona vai ūdens
  • 400 g zaļo zirnīšu
  • Sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītu, izķidātu vistu ierīvē ar sāli, citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku, noliek 1-1,5 stundas marinēties. Tajā pašā laikā sasmalcinātu paprikas pāksti, sīpolus un ķiploka pārpalikumu liek sautējamā katlā uzkarsētā eļļā. Kad saknes kļūst brūnganas, pievieno tomātu biezeni, gabalos sadalīto vistu, pārlej ar 0,5 l ūdens un sautē. Kad vista gandrīz mīksta, to no katla izņem. Tad sautējamā katlā liek iepriekš pārlasītus un nomazgātus rīsus, pievieno buljonu vai ūdeni, vīnu un 15-20 minūtes vāra. Pēc tam rīsus pārliek ar vistas gabaliņiem, zaļajiem zirnīšiem un sautē vēl 10 minūtes, līdz ēdiens gatavs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni