Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Laša steiks ar bekonu un mozzarella

2006. gada 23. janvāris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Izklāj bekona šķēli, virsū uzliek laša steiku, tā lai šķēle būtu vēdera dobumam pa vidu un tā ietu no viena laša sānu uz otru. Sķelei jābūt tik garai, lai ar to varētu virs steika vēl salikt kopa ar nelielu pārklājumu.
2. Vēdera dobumā liek mozzarellas šķēli, tomāta šķēli, ķiploku.
3. Bekona šķēli steika virspusē saliek kopā un sasprauž ar rozmarīna zariņu. (vai uzkaisa rozmarīnu un sasprauž ar koka irbulīti).
4. Lasi pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, liek karstā cepeškrāsnī.
5. Mozzarella un tomāts var suloties, tāpēc var cepeškrāsnij būvēt sokojošu konstrukciju: uz/virs pannas liek restes, uz restēm cepamo papīru vai ietaukotu alumīnija foliju tā lai sula var satecēt pannā... Uz restēm pa taisno lasi likt nevar, jo mozzarella notecēs.
Uz augšu