Plovs latviešu gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa - 1kg
  • Sīpoli - 0.5kg
  • Burkāni-0.5kg
  • Ķiploki-1 vesela galviņa
  • Eļļa 100g; garšvielas

Pagatavošana

130 min.
  1. Katlā ielej 100gr eļļas, sakarsē. Sīpolus sagriež (var arī ne ļoti smalki, jo gatavošanas procesā viņi "izšķīdīs") un liek skakrsētā eļļā cepties. Vēlams to darīt traukā vai "pīlē" , kurā arī plovs tiks gatavots.Arī ķiplokus sasmalcina un liek cepties kopā ar sīpoliem. Pievieno aptuveni 1 ēdamkaroti rupjās sāls. Savā sulā viņi sautējas apmēram 10min. zem vāka. Tad pievieno gaļu ( man patīk lielākos gabalos = 20x25cm; bet var arī sīkāk).Pieliekam garšvielas - ēdamkaroti "vegetas", piparus maltus, ja tīk "verčestrea"mērci. Sautē apmēram pusstundu (aplejot nedaudz gan ar ūdeni pirms tam). Tad pievieno burkānus, sautē vēl 10min. Beigās uzkaisa rīsus vienmērīgi pa visu augšpusi. Uzlej 2cm ūdeni, neceļot vāku sautē vēl 30min.

Komentāri

Muha 2011. gada 29. augusts 21:01
Cik noprotu, tad cūku var arī negriezt, bet mest katlā veselu :D
Aigars 2010. gada 21. novembris 14:33
Nu ja liels katls tad jau tādus gaļas klučus var ielikt :D bet pagatavoshanas laiki gan jau ka atskirsies no taa kas rakstits :D :D
Ineta Mieme 2010. gada 5. marts 13:22
cik risi?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni