Sāļā anšovu kūka

2005. gada 23. aprīlis
Foto: Marina Kanonoviča
Pagatavošana
60 min
1. Raugu izšķīdina bļodā nelielā daudzumā ūdens, pēc tam pielej atlikušo ūdeni, pievieno sāli, eļļu un tik daudz miltu, lai mīkla būtu stingra un elastīga. Apsedz un raudzē 30 minūtes. Pa to laiku gatavo pildījumu: sīpolus nomizo, sagriež šķēlītēs un apbrūnina eļļā. Pievieno notecinātus anšovus, pārkaisa ar melnajiem pipariem. Paprikas sagriež strēmelēs. No mīklas izveltnē apmēram 30 cm lielu ripu. Plāti pārklāj ar cepamo papīru un virsū liek mīklas ripu. Mīklu noklāj ar sīpolu maisījumu. No paprikas strēmelēm izveido rūtiņas un katrai vidū liek olīvu. Cep krāsns apakšējā daļā 200 C 20-25 minūtes. Kūku sagriež siltu un pasniedz vakariņās vai pie dzērieniem.
Uz augšu