Fish & chips

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg mencas fileja
  • 1 citrons
  • 20 g diļļu
  • 2 olas
  • 10 ēd.k. miltu
  • 100 ml gaiša alus
  • 6 mizoti kartupeļi
  • 1 l eļļas cepšanai
  • 400 g majonēze
  • 100 g marinētu gurķu

Pagatavošana

1 min.
  1. Mencas fileju sagriež strēmelēs, pārkaisa ar sāli, pipariem un sakapātām dillēm. Virsū uzspiež citrona sulu. Pievieno 2 ēdamkarotes eļļu un marinē 10 minūtes. Olu dzeltenumus sajauc ar miltiem, sāli un cukuru, pievieno alu un iecilā labi saputotus olu baltumus. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Zivs fileju panē miltos, pēc tam gatavajā alus mīklā un cep sakarsētā lielā eļļas daudzumā. Kartupeļus arī panē miltos un cep kopā ar zivi. Pasniedz ar majonēzi, kurai piegriezti skābi gurķīši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni