Zoss cepetis ziemassvētku galdam ar āboliem un dzērvenēm

5 1
Zoss cepetis ziemassvētku galdam ar āboliem un dzērvenēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 4 kg zoss
  • 350 g ābolu
  • 200 g puravu
  • 100 g burkānu
  • 300 g baltmaizes
  • 100 g dzērveņu
  • 100 g tumšā alus
  • 30 g monreāla (garšvielu maisījums)
  • 100 g eļļas

Pagatavošana

180 min.
  1. Zosij izrauj ārā visus taukus.
  2. Eļļu sajauc ar monreālu, ierīvē zosi ar sajaukto marinādi, no iekšpuses un ārpuses. Liek maisiņā uz 12 stundām iemarinēties.
  3. Ābolus, burkānus un maizi sagriež kubiņos, puravus salmiņos.
  4. Pannā izkausē zoss taukus, pievieno sagrieztas aknas un un sirdi, sagrieztos dārzeņus, un visu apcep, beigās pievieno maizi un dzērvenes.
  5. Gatavo pildījumu pilda zosī, zosi aizšuj ciet, un liek cepeškrāsnī 200 grādos cepties, ik pa laikam apslakot ar tumšo alu.
  6. Cep , līdz zoss ir gatava.

    Lai jums labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni