Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta vista (gatavota karstā gaisa cirkulācijas krāsnī)

2005. gada 29. novembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
75 min
1. Vistu nomazgā, izņem iekšas, atdala kaklu, nosusina ar dvieli.
2. Sajauc sojas mērci ar medu, pipariem un nedaudz sāls. Kārtīgi ierīvē vistu no visām pusēm.
3. Liek vistu uz cepamās pannas ietītu folijā, iepriekšs uzsildītā krāsnī un cep 200C.
4. Nomizo un ūdenī, kuram pievienots sāls, liek vārīties kartupeļus. Kartupeļu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita.
5. Kad vista cepusies un kartupeļi vārījušies ~30 min., tos nokāšs un pievieno pannas vistai, kura attīta no folija. Cep atlikušo laiku (~30 min.) visu kopā līdz vista gatava.

Cepšana laikā vistu regulāri apsmērē ar izkausētu sviestu un pagatavoto mērci.

Labu apetīti!
Uz augšu