Cepta vista (gatavota karstā gaisa cirkulācijas krāsnī)

5 1
Cepta vista (gatavota karstā gaisa cirkulācijas krāsnī)
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 1.5 kg vistas
  • Sāls
  • Pipari
  • Sojas mērce
  • Sviests
  • Medus
  • Kartupeļi piedevām

Pagatavošana

75 min.
  1. Vistu nomazgā, izņem iekšas, atdala kaklu, nosusina ar dvieli.
  2. Sajauc sojas mērci ar medu, pipariem un nedaudz sāls. Kārtīgi ierīvē vistu no visām pusēm.
  3. Liek vistu uz cepamās pannas ietītu folijā, iepriekšs uzsildītā krāsnī un cep 200C.
  4. Nomizo un ūdenī, kuram pievienots sāls, liek vārīties kartupeļus. Kartupeļu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita.
  5. Kad vista cepusies un kartupeļi vārījušies ~30 min., tos nokāšs un pievieno pannas vistai, kura attīta no folija. Cep atlikušo laiku (~30 min.) visu kopā līdz vista gatava.

    Cepšana laikā vistu regulāri apsmērē ar izkausētu sviestu un pagatavoto mērci.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni