Piparkūkas parastās

4 1
Piparkūkas parastās
Foto: Depositphotos.com
Lūdzu, neizmantojiet mikserus un virtuves kombainus!

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg cukura
  • 0.8 l ūdens
  • 0.8 l eļļas vai izkausēta margarīna
  • Līdz 3 kg miltu
  • 3 olas
  • Piparkūku garšvielas
  • Cepamais pulveris

Pagatavošana

30 min.
  1. 0,5 kg cukura sagrauzdē, lēni pielej ūdeni un pieber 1 kg cukura.
  2. Kad cukurs izkusis, pievieno eļļu vai izkausētu margarīnu.
  3. Nedaudz atdzesē, bet masai jābūt karstai, tad iekuļ 2 kg miltus.
  4. Mīklai pievieno garšvielas un kuļ viendabīgu masu, kura sanāk samērā mīksta.
  5. Mīklu gatavo traukā , kuru pēc sakulšanas apsedz un atstāj līdz nākošajai dienai.
  6. Nākošajā dienā sakuļ olas, pievieno cepamo pulveri, iemīca mīklā. Biezumu regulē - mīcot pievieno 0.5 - 0.9 kg miltus. Jāmīca īpaši sparīgi - mīklai jāiznāk gludai un spīdīgai. Mīklu var uzglabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus. Piparkūkas cep sākot no nākošās dienas pēc mīklas pagatavošanas. Cep 200 °C.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sigita 2011. gada 27. novembris 14:12
Man gan sanāca, ļoti garšīgas piparkūkas.Liels paldies par recepti.
vanesse 2009. gada 23. decembris 13:25
Jusu receptei kaut kas ir pa daudz,2x meginaju abas reizes nesanaca,visu izmetu aaraa.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize