Piparkūkas parastās

2005. gada 10. decembris
Foto: Depositphotos.com
Lūdzu, neizmantojiet mikserus un virtuves kombainus!
Pagatavošana
30 min
1. 0,5 kg cukura sagrauzdē, lēni pielej ūdeni un pieber 1 kg cukura.
2. Kad cukurs izkusis, pievieno eļļu vai izkausētu margarīnu.
3. Nedaudz atdzesē, bet masai jābūt karstai, tad iekuļ 2 kg miltus.
4. Mīklai pievieno garšvielas un kuļ viendabīgu masu, kura sanāk samērā mīksta.
5. Mīklu gatavo traukā , kuru pēc sakulšanas apsedz un atstāj līdz nākošajai dienai.
6. Nākošajā dienā sakuļ olas, pievieno cepamo pulveri, iemīca mīklā. Biezumu regulē - mīcot pievieno 0.5 - 0.9 kg miltus. Jāmīca īpaši sparīgi - mīklai jāiznāk gludai un spīdīgai. Mīklu var uzglabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus. Piparkūkas cep sākot no nākošās dienas pēc mīklas pagatavošanas. Cep 200 °C.

Labu apetīti!
Uz augšu