Ziemassvētku kūka

2005. gada 20. novembris
Foto: Iveta Skaba
Pagatavošana
60 min
1. No olām, cukura un miltiem izcep biskvītu un atrdzesē.
2. Želatīnu uzbriedina.
3. Kompota augļus caurdurī notecina.
4. Svaigos augļus ( vīnogas, mandarīnus u.c. ) sagriež.
5. Krējumu sajauc ar cukuru un citronskābi, kārtīgi samaisa, liek klāt kompota un svaigos augļus.
6. Želatīnu uz lēnas liesmas izšķīdina un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
7. Ņem bļodu vai veidni (jārēķinās, lai to diametrs atbilst biskvīta diametram) un izklāj ar sagrieztām karambolām. (varat izmantot arī citus augļus).
8. Krējuma un augļu masu sajauc ar želatīnu un lej uz augļiem.
9. Virsū liek biskvītu un viegli piespiež.
10. Kūku vismaz 2 stundas tur ledusskapī.
11. Pēc tam uzmanīgi izņem no bļodas (veidnes), pasniedz pie tējas vai kafijas.
12. ===== Priecīgus Ziemassvētkus! =====
Uz augšu