Cepta meža zoss

5 1

Sastāvdaļas

  • Zoss
  • 100 g speķa
  • 125 g sviesta
  • 4 skābi āboli
  • 2 -3 krustnagliņas
  • 5 melnie pipari
  • 1 lauru lapa
  • 1 timiāna zariņš

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītu, izķidātu zosi rūpīgi nomazgā, liek dziļā traukā, pievieno aknas, pārlej ar rūgušpienu un uz 2 dienām noliek aukstā vietā. Tad noskalo aukstā ūdenī, pamatīgi iespeķo, krūšu daļu apsāla, piepilda ar āboliem un aknām, pievieno pāris krustnagliņas. Veidnē izkausē sviestu, ieliek sagatavoto zosi, pievieno garšvielas un sutina, pēc vajadzības pielejot ūdeni.
  2. Pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem, svaigi ceptu maizi, ceptiem āboliem, brūklenēm, dārzeņu salātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni