Kartupeļi glazūrā

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 nomizoti lieli kartupeļi
  • 25 g kausēt sviesta
  • 3 ēd.k. eļļas
  • 1 ēd.k. cukura
  • Mazliet ūdens

Pagatavošana

1 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 C. Katru kartupeli pārgriež gareniski uz pusēm, liek ar plakano pusi uz leju un iegriež, it k'aveidojot ļoti plānas šķēlītes, tā lai paliktu 1 cm bieza nesagriezta pamatne.
  2. Kartupeļus liek lielā cepešpannā. Bagātīgi pārziež ar ar kausēto sviestu, bet pannā ap kartupeļiem ielej eļļu.
  3. Kartupeļus 40-50 min cep cepeškrāsnī, kamēr tie sāk brūnēt, cepot tos palaikam aplaista ar sviestu un eļļu.
  4. Kamēr kartupeļi cepas , kastrolī liek cukuru un mazliet ūdeni un maisot, līdz cukurs izkusis, karsē uz lēnas uguns. Turpina karsēt 3-4 min, kamēr glazūra sabiezējusi, pēc tam noņem no uguns.
  5. Kad kartupeļi sāk brūnēt, tos pārziež ar glazūru, vēl uz 15 min liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep, kamēr tie kļuvuši tumši zeltaini. Pasniedz nekavējoties.

Komentāri

Liga 2013. gada 13. aprīlis 02:39
Vienkarshi needami!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni