Medus un ciedru riekstu torte ar persiku mērci

3 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 225 g miltu
  • 120 g sviesta
  • 30 g pūdercukura
  • 1 ola
  • 120 ml ūdens
  • Pildījumam
  • 120 g izkausēta sviesta
  • 120 g cukura
  • 3 olas
  • 175 g medus
  • 1 citronu sula un rīvēta miziņa
  • 250 g ciedru riekstu
  • 100 g indijas riekstu
  • Šķipsniņa sāls
  • Pūdercukurs apkaisīšanai
  • Mērcei
  • 1 liela bundža ar konservētiem persikiem
  • 1 ēdk. kartupeļu cietes
  • Dažādi augļi, piemēram, zemenes, avenes,mellenes, dekorēšanai

Pagatavošana

90 min.
  1. bļodā ieber miltus, pievieno sviestu un mīcot iekaisa pūdercukuru. pievieno olu, ūdeni un turpina mīcīt, līdz mīkla nelīp pie rokām. mīklu izrullē, ieklāj veidnē un uz 10min ieliek atdzesēties ledusskapī.pēc tam sabaksta ar dakšiņu, pārklāj ar folliju un cep ~ 10min. pildījumam sakuļ sviestu ar cukuru un pa vienai pievieno olas. nedaudz uzkarsē medu, ko kopā ar citrona miziņu un sulu pievieno masai, pēdējos pievieno riekstus un sāli. visu rūpīgi samaisa un ielej sagatavotajā formā. cep 45min 180" karstumā līdz pildījums kļūst zelatini brūns. ļauj kūkai mazliet atdzist, tad pārkaisa ar pūdercukuru.
  2. persikus sablendē ar sulu un liek katliņā karsēties, kad masa uzkarsusi pievieno kartupeļu cieti un turpina maisīt līdz masa sāk burbuļot.
  3. torti pasniedz ar persiku mērci un rotā ar savigiem augļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti