Sākums > Receptes > Zupas

Gucuļu borščs

2005. gada 24. oktobris
Foto: Shutterstock.com
Gucuļu borščs ar pupiņām un cūkas ribiņām. Mēli var norīt, cik gards!
Pagatavošana
1 min
1. Liek vārīties cūkas ribiņas, noputo, pieber piparus un nedaudz sāls.Ja boršču vārīs ar svaigām pākšu pupiņām, tad tās pievieno pēc noputošanas.
2. Burkānus, selerijas un pētersiļa saknes sarīvē uz sakņu rīves, sagriež 1 sīpolu un kopā apcep. Tad pievieno ribiņām.
3. Bieti sarīvē uz sakņu rīves, sagriež sīpolu, tomātus applaucē, novelk miziņu, sagriež un visu kopā sautē.
4. Kad gaļa nāk mīksta, pievieno mazliet smalki sagrieztu svaigu kāpostu, pavāra, pievieno kartupeļus un pākšu pupiņas, ja boršču vāra ar konservētajām pākšu pupiņām.
5. Kad kartupeļi pusmīksti, pievieno sautētās bietes. Uzvāra, pievieno pēc garšas sāli un cukuru, pieliek lauru lapas.

6. Šķīvi liek gaļu, malki sagrieztus zaļumus, sakapātus ķiplociņus un krējumu. Uzlej bošču un katrs pēc garšas pievieno eiķi vai citronskābi.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu