Gucuļu borščs

5 1

Sastāvdaļas

  • Cūkas ribiņas
  • 1 biete
  • 2 burkāni
  • 3 kartupeļi
  • 4 nelieli tomāti vai 200 g tomātu mērces
  • Mazliet svaiga kāposta
  • Pupiņas ( svaigas vai konservētas savā sulā )
  • Selerijas, pētersiļa saknītes un lapiņas, dilles, lociņi
  • 1 neliela ķiploka galviņa
  • Sāls
  • Piparu graudiņi
  • Cukurs pēc garšas
  • Galda etiķis vai citronskābe
  • Eļļa cepšanai
  • 3 lauru lapas

Pagatavošana

1 min.
  1. Liek vārīties cūkas ribiņas, noputo, pieber piparus un nedaudz sāls.Ja boršču vārīs ar svaigām pākšu pupiņām, tad tās pievieno pēc noputošanas. Burkānus, selerijas un pētersiļa saknes sarīvē uz sakņu rīves, sagriež 1 sīpolu un kopā apcep. Tad pievieno ribiņām. Bieti sarīvē uz sakņu rīves, sagriež sīpolu, tomātus applaucē, novelk miziņu, sagriež un visu kopā sautē. Kad gaļa nāk mīksta, pievieno mazliet smalki sagrieztu svaigu kāpostu, pavāra, pievieno kartupeļus un pākšu pupiņas, ja boršču vāra ar konservētajām pākšu pupiņām. Kad kartupeļi pusmīksti, pievieno sautētās bietes. Uzvāra, pievieno pēc garšas sāli un cukuru, pieliek lauru lapas.
  2. Šķīvi liek smalki sagrieztus zaļumus, sakapātus ķiplociņus un krējumu. Uzlej bošču un katrs pēc garšas pievieno eiķi vai citronskābi.

Komentāri

jānis 2012. gada 17. oktobris 12:57
patīkami garšīgi izklausās - mēgināšu!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas