Sāļā torte "jīūriņā"

5 1

Sastāvdaļas

  • 750 g netrekna krējuma
  • 250 g mazkaloriju majonēzes
  • 2 puses mazsālītas skumbrijas jeb 1 vesela
  • 3 -4 anšovus (vai iztīrītas ķilavas)
  • 7 -8 krabju nūjiņas
  • 1 -2 ēd.k. sarkano ikru
  • 1 tase ripiņās sadalītu zaļo olīvu
  • 1 tasi sasmalcinātas sarkanās un dzeltenās paprikas
  • 1 ēd.k. rīvētas pētersīļu saknes
  • 1 vidēja lieluma smalki sagrieztu sīpolu
  • Saišķīti zaļumu
  • 4 ēd.k. ar kaudzi želatīnu
  • Pipari
  • Sāls
  • Cukurs
  • Sinepes - pēc garšas
  • Pēc garšas Tabasco, Vorčesteras u.c. Pikantās mērces

Pagatavošana

1 min.
  1. Zivi smalki sasmalcina(saplucina),krabju nūjiņas sagriež kubiņos.
  2. Želantīnu uzbriedina un izkausē.
  3. Sakuļ krējumu kopā ar majonēzi un iemaisa pārējos produktus (izņemot želatīnu).
  4. Pievieno garšvielas.
  5. Garšai jābūt spēcīgai, jo želatīns to padarīs mazliet maigāku.
  6. Sagatavotājai masai pievieno želantīnu, labi izmaisa un lej ar pārtikas plēvi izklātā veidnē.
  7. Kuru ievieto ledusskapī.
  8. Sastingušo masu apvērš uz atbilstošā šķīvja.
  9. *** Rotā ar zaļumiem, granāta sēklām, kumgatu.
  10. Šī uzkoda labi garšo ar saldenu maizi vai cepumiem.
  11. P.S. Mazsālītas zivs vietā var izmantot skumbriju savā sulā ar eļļas pedevu.
  12. Konservus labi saspaidot ar dakšiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti