Mājās gatavota majonēze

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 olas dzeltenums
  • 2.25 tējkarotes etiķa
  • 1 tējkarote ūdens
  • ¼ tējk. + 1/8 tējk. sāls
  • ¼ tējk. + 1/8 tējk. cukura
  • ¼ tējk. citrona sulas
  • 1 glāze eļļas (vēlams sojaspupu, bet ja ne, tad rap¡a eļļas)

Pagatavošana

1 min.
  1. Veikalā pērkamā majonēze ir gar¡īga, bet mājās gatavota -- vēl tik daudz gar¡īgāka. Būs vajadzīgs putojamais ("whisk")
  2. 15 sekundes puto olas dzeltenumu.
  3. Bļodā ielej etiķi, ūdeni, sāli, cukuru un citrona sulu, maisi, līdz sāls un cukurs izkusu¡i.
  4. Pievieno vienu pusi ¡ī ¡ķidruma olas dzeltenumam un 15 sekundes puto.
  5. Pievieno eļļu ĻOTI LĒNĀM -- sākumā pa pilienam, pa pilienam, visu laiku puto. Kad būs izmantota apmēram puse eļļas, majonēze būs ļoti bieza.
  6. Pievieno pārējo etiķa mikstūru un kul. Turpini pievienot eļļu, nu jau nepārtrauktā straumītē, kul, kul, kul. Majonēze būs bieza un mazliet iedzeltena.
  7. Ieliec majonēzi burkā, uzliec tai vāku, un atstāj uz letes 8-10 stundas, lai etiķis un citrona sula varētu nogalināt baktērijas, ja tādas būtum olas dzeltenumā.
  8. Ledusskapī majonēze glabāsies divas nedēļas.
  9. Piezīme: Visu to pa¡u var darīt arī virtuves kombainā, to ieslēdzot un citādi rīkojoties tāpat, eļļu pievienojot vispirms ļoti lēnām, tad ātrāk.

Komentāri

ambermaan 2012. gada 16. februāris 11:07
es lieku 2 olu dzeltenumus un ir ok
Tiem kas nejēdz gatavot un raksta te stulbus komentārus teikšu:
1. visām sastāvdaļāmn ir jābūt vienādā temperatūrā un ja receptē tekts cukurs tad tam ir jābūt cukuram nevis medum vai kam citam
Ieva 2011. gada 13. maijs 14:44
Kaut kāds vāks, man sanāca šķidra pļura.Ar blenderi.
Helēna 2009. gada 24. oktobris 13:37
mērvienības patiešām nav gudras. Arī - es liktu mazak etiķa un cukuru aizvietotu ar karoti medus

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti