Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kārtainās biezpiena mīklas kabatiņas

2005. gada 8. oktobris
Foto: Inga Artemjeva
Pagatavošana
1 min
1. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un izsijā uz dēļa. Sausu biezpienu izberž caur sietu, sajauc ar olas dzeltenumu un piejauc miltiem. Virsū saliek aukstas sviesta piciņas. Ar nazi visu sakapā mīklā. Dēli apkaisa ar miltiem, uzliek mīklu, izveltnē un saloka trīs kārtās, tad izveltnē vēl vienu reizi un atkal saloka trīs kārtās. Mīklu ietin follijā vai pārtikas plēvē un ieliek uz 30min. ledusskapī. Pirms cepšanas izveltnē un sagriež kvadrātiņos. Pildījumam sieru, šķiņķi un sīpolus sasmalcina, piejauc zaļumus, sāli un piparus. Pildījumu ar karoti liek uz kvadrātiņa un saņam kopā stūrus. Kabatiņas pārziež ar sakultu olu, kārto uz plāts, patur 15min. un cep 200°C 20min.
Uz augšu