Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanja alla boloneze

2005. gada 13. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
127 min
1. Lai sagatavotu šo lazanju vispirms ir jāsagatavo divas mērces. Jāsāk ar mērci Boloneza (tā jāgatavo ilgāku laiku). Mērce Boloneza. Sasmalcina (sarīvē) selerijas, burkānu un sīpolu. Katlā ielej olīveļļu un apbrūnina sasmalcinātos dārzeņus mīkstus. Pēc tam pieliek malto gaļu un maisot nedaudz apcep to. Tad pievieno garšvielas(sāls, pipari, muskatrieksts nedaudz, u.c.), tad pievieno vīnu. Pasutina tik ilgi līdz vīns ir iztvaikojis, tad pievieno tomātu pastu. Ļauj uzvārīties, tad samazina uguns liesmu un ļauj mērcei pasutināties vismaz pusstundu, vēlams stundu. Kamēr gatavojas mērce Boloneza, varam pagatavot mērci Bešemeļ. Miltus(ņem ne pārāk daudz - kādas trīs ēdamkarotes) nedaudz apbrūnina sviestā, pēc tam lēni lejot pievieno pienu, nepārtraukti maisot. Pievieno sāli, muskatriekstu. Mērci vāra nepārtraukti maisot līdz tam brīdim, kamēr tās masa līdzinās krējuma masai pēc konsistences (es reizēm ari pēc tam pievienoju miltus, ja jūtu, ka nesagaidīšu vēlamo rezultātu). Mērce gatava. Kad abas mērces sagatavotas, tad ir lazanjas kārtošana cepeštraukā. Vispirms uz formas uzlej nedaudz mērces Boloneza, tad liek lazanjas mīklas plāksnes, tad Bolonezas mērci, tad Bešemeļ mērci, pārkaisa ar Parmazen sieru, tad nākamo kārtu ar lazanjas plāksnēm. Tā, kamēr nebeidzas sastāvdaļas. Pēdējo lazanjas kārtu ir vēlams noklāt bagātīgi ar Boloneze mērci. Bešemeļ mērci vairs tur neliek. Pa virsu pārkaisa ar Parmezan sieru un liek cepeškrāsni uz 40 min. (apm. 200 grādi). Var arī variēt - starp mērcēm liek dažādus sierus - Mozarella, Gauda u.c. interesantus sierus. Svarīga lieta - negriezt lazanju tieši pēc izņemšanas no cepeškrāsns. Pagaidiet minūtes 5-10 un tad uz priekšu ...
Uz augšu