Teftelīši mērcē

4 1

Sastāvdaļas

  • TEFTEĻIEM
  • 400 g maltas cūkgaļas
  • ½ paciņas rīsu
  • ½ liela sarkanā paprika
  • 1 ola
  • 1 liels sīpols
  • ½ ēdamkarote miltu
  • Garšvielas
  • MĒRCEI
  • 200 gr krējums
  • 250 gr tomātu mērce
  • ½ liela sarkanā paprika
  • Garšvielas
  • Pēc vēlēšanās zaļumi( dilles, pētersīļi)

Pagatavošana

1 min.
  1. Izvāra rīsus, atdzesē
  2. Smalki sagriež papriku, sīpolu
  3. Bļodā samīca malto gaļu, pievieno ½ paciņu atdzesēto rīsu, sagriezto papriku, sīpolu un garšvielas, visu rūpīgi samīca, kā veidojot kotlešu masu, pievieno olu un miltus un vēlreiz samīca.
  4. Katlā lej krējumu un tomātu mērci, var pievienot nedaudz ūdens, pievieno sagriezto papriku, sīpolu, nedaudz garšvielu.Uz ļoti lēnas uguns liek karsēties, lai gatavus, apceptus teftelīšus varētu likt jau sakarsušā mērcē.
  5. Pannā ielej nedaudz eļļas vai citu taukvielu, uzkarsē, no izveidotās gaļas masas ripina apaļas bumbas ~ 4*4cm diametrā, liek apcepties pannā no visām pusēm, līdz kļūst zeltīti brūnas.
  6. Saceptos teftelīšus liek jau karstajā mērcē un sautē uz lēnas uguns aptuveni 10-15 min. Pēc tam apber ar sakapātiem zaļumiem.
  7. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni