Sākums > Receptes > Deserti

Austrumu saldums - banānu halava

2005. gada 14. septembris
Foto: Māris Šverns
Pagatavošana
25 min
1. Procesā pieminētās sastāvdaļas iepriekš jāsagatavo!!!
2. Izkausē katliņā ar biezāku dibenu 1 paciņu sviesta. Ieber 1,5 gl. mannas... turpina karsēt un maisa. Pievieno 0,5 t.k. kanēli, maltas krustnagliņas (2gab.), 0,5 t.k. ingvera pulveri... izmaisa. Pileiek divus lielus, gatavus, sagrieztus banānus... maisa!!! Pievieno sauju rozīnes un riekstus (lazdu rieksti, valrieksti vai citi labie)... maisa!!! Pievieno sīrupu (ūdens 3 gl. un cukurs 1 gl.). Viss strauji piebriest, turpina maisīt, līdz masa veļas nost no katla sienām. Kaut kur izliek, izlīdzina, atdzesē. Masai var būt dažāda konsistence - daži ēd tik mīkstu, kas līp pie pirkstiem. Gatavo produktu var sagriezt šķēlēs un pasniegt glīti dekorētu.
Uz augšu