Karstie salāti ar vistas girosu

3 1

Sastāvdaļas

  • Porcija divām personām
  • 5 -10 salātlapas
  • 1 vidēji liels cukīnī
  • 20 vidēji lieli šampinjoni
  • 1 paliela paprika
  • 2 palieli tomati
  • 200 -300g vistas girosa
  • Baziliks, rozmarīns, sāls pipari, olīveļļa
  • Vīna vai balzamiko etiķis
  • Krāsnī cepts vesels ķiploks
  • Notīram no liekām mizām(tās kuras nāk nost pašas) ķiploku, bet ne galīgi tīru
  • Tad nogriežam ķiplokam cepurīti un ķiploku aplejam ar olīveļļu un balzamiko etiķi
  • Cepam cepeškrāsnī 10-15 min, viss ir atkarīgs no ķiploka lieluma.Ķiplokam jābūt mīkstam, bet ne izjukušam. Pasniedz uz galda veselu ķiplok galvu.Viegli to izēst ar dakšiņu

Pagatavošana

20 min.
  1. Dārzeņus nomazgājam un nosusinam.
  2. Tad sagriežam visus dārzeņus(izņemot salātlapas) vidēji plānos pusaplīšos, kamēr griežam dārzēnus uzliekam karsēties pannu.
  3. Kad panna uzkarsējusies liekam pirmos uz pannas cukīnī,pacepam 5 min., tad papriku, pacepam 5 min.,tad tomātus, šampinjonus un vistas girosu, visu pacepam vēl 5 minūtes, kuru laikā pievienojam klāt garšvielas.Pa to laiku kamēr dārzeņi cepas saplūkājam salātlapas uz sķīvjiem un apslacinam ar vīna vai balzamiko etiķi, var arī izmantots svaigu citrona sulu vai arī ko citu, kas patīk, gaumes jautājums. Tad, kad salāti ir uzkarsēti uz pannas sadalam divās daļās un liekam uz šķivjiem.Pa virsu vēlreiz var apslapināt ar vīna vai balzamiko etiķii.
  4. Kā klāt garšīga piedeva un dekorējums ir ir krāsnī cepts vesels ķiploks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti