Forele garneļu mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 200 -300 gr smaga foreles (pa 1 uz ēdāju)
  • ½ citrons uz katru zivi
  • Žāvēts baziliks
  • Sviests
  • Dārzeņi - paprikas, brokoļi, puķkāposti, burkāni
  • Zaļumi
  • Vārīti kartupeļi
  • Kausētais siers
  • Saldais krējums
  • Garneles
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Foreli iztīra, apsāla, apslaka ar citrona sulu. Atļauj nedaudz ievilkties un liek cepeškrāsnī cepties (apm.20-30 minūtes)
  2. Kamēr cepas forele, sagatavo dārzeņus un garneļu mērci. Sviestā, kuram pievienots baziliks apcep papriku, brokoļus, mazus burkānus un puķkāpostu.
  3. Sagriež šķēlēs vārītos kartupeļus (nomizotus), uzliek kausēto sieru, kuram piejaukti zaļumi un ieliek uz 5 minūtēm cepeškrāsnī, lai siers izkūst un veidojas garoziņa. Katram ēdājam kādas 4 šķēles.
  4. Mērcei: katliņā karsē saldo krējumu līdz tas sāk biezēt, tad pievieno garneles un mazliet piespiež citrona sulu. Pievieno sāli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni