Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Forele garneļu mērcē

2005. gada 24. augusts
Foto: Madre
Pagatavošana
1 min
1. Foreli iztīra, apsāla, apslaka ar citrona sulu. Atļauj nedaudz ievilkties un liek cepeškrāsnī cepties (apm.20-30 minūtes)
2. Kamēr cepas forele, sagatavo dārzeņus un garneļu mērci. Sviestā, kuram pievienots baziliks apcep papriku, brokoļus, mazus burkānus un puķkāpostu.
3. Sagriež šķēlēs vārītos kartupeļus (nomizotus), uzliek kausēto sieru, kuram piejaukti zaļumi un ieliek uz 5 minūtēm cepeškrāsnī, lai siers izkūst un veidojas garoziņa. Katram ēdājam kādas 4 šķēles.
4. Mērcei: katliņā karsē saldo krējumu līdz tas sāk biezēt, tad pievieno garneles un mazliet piespiež citrona sulu. Pievieno sāli.
Uz augšu