Ma po do fu

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 ēk. smalki sagriezts ķiploks
  • 1.5 ēk. smalki sagriezts ingvērs
  • Olīveļļa un sezama eļļa (2:1)
  • 200 g malta cūkgaļa
  • 1 ēk. to ban džan (asa mērce no čilli un sojas)
  • 1 ēk. du či (fermentētu melno pupiņu mērce)
  • 1 glāze buljona
  • (sojas mērce)
  • 2 paciņas tofu
  • 2 loksīpoli
  • 2 tk kukurūzas vai kartupeļu ciete
  • Sečuan pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķiploku un ingvēru smalki sagriež (nerīvē, nespiež).
  2. Ķiplokus un 2/3 ingvera apcep eļļā, pievieno gaļu, apcep. Fermentētās pupiņas saspaida. Pievieno abas mērces, apcep.
  3. Pielej buljonu un lēni vāra. Ja vajag vel sāli, pievieno sojas mērci.
  4. Pievieno atlikušo ingvēru un tofu. Ja lieto zīda (silken) tofu, tad visu paciņu liek mērcē un tur to sadala apm. 8 gabalos. Ja lieto kokvilnas (cotton) tofu, tad to iepriekš sagriež 1,5 cm kubiņos. Visam ļauj lenām vārīties apm. 5 min.
  5. Pa to laiku smalki sagriež loksīpolus, pievieno, apmaisa. Ja lieto zīda tofu, jāmaisa ļoti uzmanīgi. Pēc apm. minūtes pielej cieti ar ūdeni, apmaisa, ļauj sabiezēt.
  6. Kad gatavs, pa virsu uzmaļ sečuan piparus (vai katrs savā traukā virco ar pipariem).

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni