Aukstā biešu zupa "Vasara"

5 1
Aukstā biešu zupa "Vasara"
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 1 burciņa marinētas bietes
  • 1 burciņa aukstās zupas "Vasara" (Spilva vai Kok)
  • 1 garais gurķis
  • 4-6 olas
  • 1 l kefīra
  • 250 g skābā krējuma
  • Loki
  • Dilles
  • Sāls
  • Vārīts atdzesēts ūdens

Pagatavošana

50 min.
  1. Laicīgi izvāra olas un uzvāra ūdeni.
  2. Tikmēr palielā katlā vai bļodā sajauc marinētās bietes ar auksto zupu vasara, kefīru, krējumu.
  3. Sagriež gurķi sev tīkamos gabaliņos (strēmelītēs, kubiņos utt.) un piejauc pārējam.
  4. Kad olas atdzisušas, sagriež gabaliņos tāpat kā rosolam un piejauc pārējam. Visu izmaisa.
  5. Smalki sagriež zaļumus, pievieno. Pielej atdzesēto ūdeni (tam vairāk ir atšķaidīšanas funkcija, jo biezāka un kefīrīgāka zupa patīk, jo mazāk jālej). Pēc garšas pievieno sāli. Vēlams uz 30 min. ielikt ledusskapī, atdzesēties un ''ievilkties''.
    Rotā porcijas ar vārītu olu daiviņām un papildus zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Smalki sagriež zaļumus, pievieno. Pielej atdzesēto ūdeni (ta...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas