Divkrāsainais kēkss

4 1

Sastāvdaļas

  • Sviests - 150 g
  • Skābs krējums - 250 g
  • Olas - 3 gb
  • Kakao - 1-2 ēdamkarotes
  • Vaniļcukurs - 20 g
  • Soda - 1 tējkarote
  • 3.5 milti - 3,5 gl''azes
  • Cukurs - 2 glāzes
  • Citrons - 1 gb

Pagatavošana

1 min.
  1. Sviestu maisa ar cukuru, pakāpeniski pievienojot olas, līdz tas iegūst krējuma konsistenci. Maisījumā iejauc krējumu un sodu, kas izšķīdināta ½ citrona sulā, pēc tam pieber miltus un visu kārtīgi samaisa. Mīklu sadala 2 daļās: vienu daļu samaisa ar vaniļcukuru un kakao, otru - ar sarīvētu citrona miziņu. Sagatavo kēksa veidni - ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem - un tajā ar ēdamkaroti liek iekšā mīklu: karoti tumšās mīklas, blakus karoti gaišās mīklas (vienā rindā). Virsū liek mīklu pretējā kārtībā : tumšo uz gaišās un otrādi. Kēksu cep apmēram 1 stundu 180 - 200 gr.temp.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti