Karpačo

2005. gada 10. augusts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
45 min
1. Filejas gabalu ieliek saldētavā uz apmēram 30 minūtēm, lai vieglāk sagriezt.
2. Atdzisušo fileju griež iespējami plānākās šķēlītes. Katram ēdājam paredz ~5-6 šķēlītes. Tad katru šķēli liek starp divām cepampapīra loksnēm un izrullē tik plānu, ka gandrīz cauri spīd.
3. Izrullētās šķēles kārto uz šķīvja.
4. Gaļu apslaka ar citronu sulu. Balzametiķi samaisa 1:1 ar olīveļlu un uzšļaksta uz gaļas (apm 1,5 tējkaroti)
5. Pa virsu uzliek kaudzīti rukolas, uzdrupina parmezāna sieru, uzliek dažus kaperus. Var likt arī olīvas un/vai pipargurķīšus.
6. Uzkaisa sāli, piparus. Gatavs!

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu