Groziņi ar želejas pildījumu

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:300gr.miltu
  • 120 gr.cukura
  • 200 gr.sviests
  • 1 ola
  • Pildījumam
  • 100 gr.vīnogu
  • 2 persiki vai nektarīni
  • 2 ēdk.dzērveņu
  • 2 šķēles citronu
  • 200 gr.baltvīna vai vīnogu sulas
  • 25 gr.želatīna
  • 200 gr.ūdens
  • 100 gr.šokolādes

Pagatavošana

80 min.
  1. mīklai samīca siltu sviestu,miltus,cukuru,olu un ieliek uz 30 min.ledusskapī atdzist.mīklu pilda 15 lielajās groziņu formītēs,tad ieklāj cepamo papīru un izkārto,tā lai tas labi pieguļ groziņa formai,ieber nevārītus pelēkos zirņus.formītes kārto uz pannas un cep 40 minūtes 40grādu temperatūrā.gatavus groziņus atdzesē.želatīnu aplej ar ūdeni,uzbriedina un izkausē siltā ūdens peldē,tad sajauc ar vīnu vai sulu un liek ledusskapī,lai nedaudz atdziest.augļus un ogas noskalo,nosusina,lielākās vīnogas pārgriež uz pusēm,ja ir sēklas,noņem.nektarīnu sagriež šķēlēs,citrona šķēlītes sagriež gabaliņos.groziņiem noņem cepampapīru,no iekšpuses izsmērē ar izkausētu šokolādi un pilda ar sagrieztiem augļiem un ogām.tad groziņus pārlej ar želētsākušo šķidrumu,liek ledusskapī sastingt želejai.pēc vēlēšanas var virsū saputotu saldo krējumu ar cukuru.

Komentāri

Dace 2012. gada 18. septembris 18:49
zirņi jāber,lai cepšanas laikā mīkla ''neuzpūšas''.Pēc cepšanas var noņemt zirņus un cepamo papīru.
Olga 2012. gada 15. septembris 23:36
nesapratu kāpēc zirņi ir jāber iekšā un kas ar tiem ir jādara vēlāk!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti