Sākums > Receptes > Deserti

Groziņi ar želejas pildījumu

2005. gada 9. augusts
Foto: Dace Miltiņa
Pagatavošana
80 min
1. mīklai samīca siltu sviestu,miltus,cukuru,olu un ieliek uz 30 min.ledusskapī atdzist.mīklu pilda 15 lielajās groziņu formītēs,tad ieklāj cepamo papīru un izkārto,tā lai tas labi pieguļ groziņa formai,ieber nevārītus pelēkos zirņus.formītes kārto uz pannas un cep 40 minūtes 40grādu temperatūrā.gatavus groziņus atdzesē.želatīnu aplej ar ūdeni,uzbriedina un izkausē siltā ūdens peldē,tad sajauc ar vīnu vai sulu un liek ledusskapī,lai nedaudz atdziest.augļus un ogas noskalo,nosusina,lielākās vīnogas pārgriež uz pusēm,ja ir sēklas,noņem.nektarīnu sagriež šķēlēs,citrona šķēlītes sagriež gabaliņos.groziņiem noņem cepampapīru,no iekšpuses izsmērē ar izkausētu šokolādi un pilda ar sagrieztiem augļiem un ogām.tad groziņus pārlej ar želētsākušo šķidrumu,liek ledusskapī sastingt želejai.pēc vēlēšanas var virsū saputotu saldo krējumu ar cukuru.
Uz augšu