Alus zupa ar rozīnēm

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 l gaišā alus
  • 5 ēdamkarotes rozīņu
  • 5 karotes sarīvētu piparkūku
  • Cukurs pēc garšas
  • Puse citrona

Pagatavošana

1 min.
  1. Rozīnes ieliekam ūdenī mazliet pavārīties. Pēc tam nokāšam un pievienojam alum. Pieliekam sarīvētās piparkūkas, pēc vajadzības cukuru un ieliekam ripās sagrieztu nomizotu citronu. Alu ar piedevām liekam vārīties un pavārām 5 minūtes. Vārīšanās laikā no zupas noņemam putas.
  2. Zupa jāliek atdzist aukstā pagrabiņā vai tekošā ūdenī. Šādas aukstās zupas kalnos sauca "rymbulace" un piekoda pie tām maizi vai kartupeļus mundierī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas