Vācu siera rulete

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 g siera no vidēji cietajām šķirnēm (Gauda, Holandes)
  • 200 g vājpiena biezpiena (var aizvietot ar mīksto sieru)
  • 200 g vārītas vai žāvētas vistas gaļas
  • 2 -3 daiviņas ķiploka
  • 50 g mīksta (atlaidināta) sviesta
  • 2 ēdk. augu eļļas
  • 50 g sīpolloku
  • 20 g pētersīļa zaļumu

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagatavo produktus pildījumam. Biezpienu izberz caur sietiņu vai izmal caur gaļasmašīnu. Vistas gaļu izmal caur gaļasmašīnu (ja izmantosi blenderi, tad iepriekšējās darbības nav jādara – vienkārši sagriez vistas gaļu sīkāk). Ķiploka daiviņas sarīvē uz smalkās rīves vai izspied ar ķiploku spiedi. Visu rūpīgi samaisi. Pievieno sviestu, sāli un melnos maltos piparus pēc garšas un atkal rūpīgi samaisi, kamēr veidojas viendabīga masa.
  2. Sagatavo sieru. Nelielu polietilēna maisiņu iesmērē no iekšpuses ar augu eļļu. Sieru (centies iegādāties taisnstūra gabalu; ja gabals ir vairāk kubveidīgs, pārgriez to uz pusēm) ieliec polietilēna maisiņā, kuru cieši aizsien. Uzvāri katliņā ūdeni un ievieto maisiņu ar sieru verdošā ūdenī, tā lai maisiņš nepieskaras katla dibenam (es parasti pārlieku pār katlu koka karoti un piesienu maisiņu pie tās). Vāri sieru 10-15 minūtes uz vidējas uguns bez vāka, kamēr siers izkusis mīksts viscaur. Atceries – nedrīkst sieru pārvārīt vai arī neizkausēt pilnīgi. Ja siers būs pārvārīts, tas kļūs graudains pēc atdzišanas, ja līdz galam neizkusis – tad to būs grūti izveltnēt.
  3. Kamēr vārās siers... Noklāj uz galda loksni cepampapīra un vienmērīgi iesmērē to ar augu eļļu. Sasmalcini lociņus un pētersīļus. Pusi no sasmalcinātā pievieno pildījumam. Otru pusi sakapā cik vien smalki spēj.
  4. Veido ruleti. Tagad jāstrādā ļoti ātri! Mīksto sieru ātri izveltnē ar mīklas rulli turpat maisiņā, kamēr veidojas taisnstūra apmēram 1 cm biezs gabals. Izņem no maisiņa sagatavoto ruletes pamatu, izklāj uz iesmērētā cepampapīra (nepieciešamības gadījumā vari vēl nedaudz pārveltnēt siera plāksni ar eļļā nosmērētu mīklas rulli, bet seko lai siera plātne nav plānāka par puscentimetru) un vienmērīgi uzklāj virsū pildījuma masu, atstājot no katras malas ½ cm brīvus. Ar papīra palīdzību cel vienu ruletes malu uz augšu, pakāpeniski veidojot veselu ruleti (papīru nav jātin līdz – ar papīru vienkārši tikai palīdzi, jo šāds siers ir ļoti trausls un var ātri pārplīst). Kad rulete satīta, uzmanīgi paņem to un apvārti sasmalcinātajos lociņos un pētersīļos nedaudz piespiežot, lai zaļumi iespiežas siera masā.
  5. Pabeidz darbu. Gatavo ruleti cieši ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 1 diennakti. Ruleti pasniedz sagrieztā veidā kā uzkožamos pie dzērieniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas