Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Koča jeb ķūķis (grūbu putra)

2005. gada 20. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Gatavai kočai jābūt irdenai un pilnīgi sausai. To ēd kā tradicionālo Ziemassvētku un Lieldienu ēdienu.
Pagatavošana
80 min
1. Grūbas uzber uz sausas pannas un maisot apgrauzdē spilgti brūnas.
2. Tad katliņā ieber vienu kārtu grūbu, uzliek smalki sagrieztu un ar sīpoliem apceptu speķi, atkal grūbas un speķi, nobeidzot ar grūbām.
3. Visu pārlej ar karstu ūdeni vai buljonu, kuram jau sāls ir klāt, un cep bez maisīšanas maizes krāsnī vai cepeškrāsnī, pēc vajadzības lejot šķidrumu klāt.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu