Alū sautēta meža pīle

4 1

Sastāvdaļas

  • Meža pīle
  • 200 g angļu speķa
  • 2 skābi āboli
  • Malti pipari
  • 10 smaržīgo piparu graudiņi
  • Pēc vajadzības gaišais alus
  • 5 lauru lapas
  • Zariņš rozmarīna
  • 3 sīpoli

Pagatavošana

1 min.
  1. Pīli noliekam vismaz divas dienas nostāvēties. Pēc tam pīli noplūcam un skalojam vairākos ūdeņos. Iekšpusi nosusinām, ieliekam ābolus un veselu notīrītu sīpolu. Pēc tam pīli aizšujam un apsālām. Speķi sagriežam gabaliņos un liekam cepešpannā cepties līdz caurspīdīgam, pievienojam smalki sagrieztu sīpolu un cepam līdz zeltainumam, pieliekam garšvielas un uzliekam pīli. Pielejam mazliet alus, uzliekam vāku un, periodiski aplaistot, cepam mīkstu. Pirms cepšanas beigām vāku noņemam, un pīli apcepam brūnu. Pēc vajadzības sadalām porcijās un pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem un sautētiem sarkanajiem kāpostiem, kurus aplaistām ar pannas taukiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni