Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alū sautēta meža pīle

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Pīli noliekam vismaz divas dienas nostāvēties. Pēc tam pīli noplūcam un skalojam vairākos ūdeņos. Iekšpusi nosusinām, ieliekam ābolus un veselu notīrītu sīpolu. Pēc tam pīli aizšujam un apsālām. Speķi sagriežam gabaliņos un liekam cepešpannā cepties līdz caurspīdīgam, pievienojam smalki sagrieztu sīpolu un cepam līdz zeltainumam, pieliekam garšvielas un uzliekam pīli. Pielejam mazliet alus, uzliekam vāku un, periodiski aplaistot, cepam mīkstu. Pirms cepšanas beigām vāku noņemam, un pīli apcepam brūnu. Pēc vajadzības sadalām porcijās un pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem un sautētiem sarkanajiem kāpostiem, kurus aplaistām ar pannas taukiem.
Uz augšu