Kārā aldara gulašs

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg vēršgaļas stilba
  • Tauki
  • 150 g speķa bez ādas
  • 1 kg sīpolu
  • Malta saldā paprika
  • 5 karotes tomātu pastas
  • Sāls, pipari, drupinātas ķimenes, majorāns
  • 10 ķiploka daiviņas
  • Rīvētas maizes garozas pēc vajadzības
  • Svaigas sēnes 1 l gaišā alus

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu no stilba sagriežam vienādos gabaliņos. Sīpolu notīrām un sagriežam. Kastrolī sakarsējam taukus un tajā apcepam sīpolu līdz brūnumam. Pieberam malto papriku, ieliekam sagriezto gaļu un no visām pusēm to apcepam. Tad pēc garšas pieliekam sāli, piparus, pievienojam drupinātas ķimenes, tomātu pastu, pielejam ar smeļamo kausu ūdeni un zem vāka sautējam mīkstu. Pēc tam gaļu izņemam, sulai pielejam alu un iebiezinām ar rīvētām maizes garozām. Mērci labi savārām. Beigās pieliekam majorānu, ar sāli saberztu ķiploku un mērci uzkāšam gaļai, kurai jau esam pielikuši speķa gabaliņos apceptas sēnes. Gulašu samaisām, uzliekam vāku un noliekam siltumā lēnām pavārīties. Pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem un gaļu dekorējam ar sīpola ripiņām un kapātu lupstāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni