Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alus brūža vēršgaļa alū

2005. gada 15. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu sagriežam garenos gabaliņos, apsālam, pieliekam piparus, strēmelēs sagrieztu speķi ieliekam kastrolī, cepam līdz speķis caurspīdīgs un izņemam. Iztecējušajiem taukiem pielejam eļļu un apcepam smalki sagrieztus sīpolus. Ieliekam gaļu, kuru no visām pusēm apcepam. Kad parādās sula, gaļai pieliekam smalki sakapātu ķiploku, majorānu, varam pielikt arī kaltētu un saberztu raudeni, un pielejam alu. Uz lēnas uguns sautējam zem vāka. Kad gaļa mīksta, izņemam to un ieliekam citā kastrolī. Sulai pielejam krējumu ar tajā iekultiem miltiem, labi samaisam un vārām tik ilgi, lidz izveidojas krēmīga, gluda krējuma mērce. Tad to uzkāšam gatavai gaļai un uzliekam vēl apmēram 10 min. vārīties.. Pasniedzam ar speķa knēdeļiem.
2. Baltmaizes klaipiņam nogriežam garozu un maizi sagriežam mazos gabaliņos. Pienā iekuļam olu, pieliekam sāli, smalki sakapātu lupstāju un sīki sagrieztu speķi un ar šo maisījumu aplejam sagriezto maizi. Viegli samaisām un liekam uz samitrinātas un taukiem ieziestas salvetes. Izveidojam garenu knēdeli, satinam, sasienam ar auklu un liekam vārošā ūdenī vārīties 25 - 30 minūtes. Knēdeli ar diegu sadalām šķēlēs.
Uz augšu