Liellopa gaļa alū (18. gadsimta recepte)

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg neīstās filejas(no ciskas)
  • 300 g speķa
  • 5 karotes sviesta
  • Pēc vajadzības gaišais alus
  • Sarīvētas sakaltušas maizes garozas
  • 1 liels puravs
  • Rozmarīns, timiāns, krustnagliņas, pipargraudi, lauru lapa, lupstājs un svaigas dilles

Pagatavošana

1 min.
  1. Rozmarīnu, timiānu, krustnagliņas un piparus samaļam vai sagrūžam piestā. Šajā maisījumā apvārtām speķa sloksnes un ar tām saspeķojam gaļu. Kastrolī izkausējam sviestu, un gaļu no visām pusēm apcepam. Tad gaļu izņemam un sacepušajā sviestā apcepam sagrieztu puravu un tam pieliekam apcepto gaļu, kuru apsālām, pieliekam estragonu, lauru lapas, sakapātas dilles un lupstāju. Pielejam alu un zem vāka sautējam mīkstu. Sarīvēto maizi samērcējam alū un ar to iebiezinām mērci. Vārām tik ilgi, kamēr visa maize savārījusies un mērces virspusē iznāk tauki. Pa to laiku gaļu sagriežam porcijās, kuras saliekam citā kastrolī, un uz tās uzkāšam gatavo mērci. Uzliekam vāku un atstājam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni