Sēņu skaidiņas alus mērcē

3 1

Sastāvdaļas

  • Sēnes (cik ir)
  • Sāls, pipari
  • Tauki
  • 2 lieli sīpoli
  • Malta saldā paprika
  • Mazliet kaulu buljona un gaišā alus
  • Majorāns
  • Malts muskatrieksts
  • Pēc garšas sālī saberzti ķiplokisarīvēta kaltēta maize, vislabāk garoziņas

Pagatavošana

1 min.
  1. Rūpīgi notīrītas sēnes sagriežam plānās šķēlītēs un vārām tās mīkstas mēreni sāļāļūdenī. Ūdeni nokāšam, jo tas ir iekrāsojies un mērcei nederīgs. Izkausējam taukus un tajos apcepam smalki sagrieztus sīpolus, uzberam papriku, mazliet apcepam, pielejam mazliet buljonu un alu, tik, cik mērces gribam pagatavot. Ļaujam uzvārīties, pievienojam sarīvēto maizi un labi savārām. Uzkāšam novārītajām sēnēm. Apsālam, sapiparojam, pieliekam majorānu, saberztos ķiplokus un ļaujam uzvārīties. Ja mērce kļūst pārāk bieza, atšķaidām ar alu. Pasniedzot šķīvī, sēnēm uzkaisām šķipsniņu muskatrieksta un pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem vai rupjmaizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni