Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sēņu skaidiņas alus mērcē

2005. gada 15. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Rūpīgi notīrītas sēnes sagriežam plānās šķēlītēs un vārām tās mīkstas mēreni sāļāļūdenī. Ūdeni nokāšam, jo tas ir iekrāsojies un mērcei nederīgs. Izkausējam taukus un tajos apcepam smalki sagrieztus sīpolus, uzberam papriku, mazliet apcepam, pielejam mazliet buljonu un alu, tik, cik mērces gribam pagatavot. Ļaujam uzvārīties, pievienojam sarīvēto maizi un labi savārām. Uzkāšam novārītajām sēnēm. Apsālam, sapiparojam, pieliekam majorānu, saberztos ķiplokus un ļaujam uzvārīties. Ja mērce kļūst pārāk bieza, atšķaidām ar alu. Pasniedzot šķīvī, sēnēm uzkaisām šķipsniņu muskatrieksta un pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem vai rupjmaizi.
Uz augšu