Tumšais sēņu sacepums

5 1

Sastāvdaļas

  • Riekšava kaltētu sēņu
  • 5 karotes eļļas
  • Pēc vajadzības tumšais alus pieliešanai
  • 1 kg mizotu nevārītu kartupeļu
  • Sāls
  • Ķimenes
  • Pipari
  • Kaltēts lupstājs vai majorāns
  • Pus tējkarotes ingvera
  • Pēc garšas ar sāli saberzti ķiploki

Pagatavošana

1 min.
  1. Kaltētas, visu nakti mērcētas sēnes nokāšam un smalki sagriežam. Piciņā sviesta tās sautējam mīkstas. Sautējot varam pieliet mazliet alus. Pa to laiku nomizotos kartupeļus sagriežam lielos gabalos un, kopā ar ķimenēm tos vārām mērenā sālsūdenī. Gatavus nokāšam, apcepam, pievienojam sautētās sēnes, pieliekam piparus, majorānu, ingveru un ķiplokus, labi samaisām un uzlejam alu, lai izveidotos bieza masa. Cepešpannu ieziežam ar atlikušo sviestu un tajā izlīdzinām sagatavoto maisījumu. Cepeškrāsnī lēni cepam brūnu. Pasniedzam ar sarkano kāpostu salātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni