Marinētas sēnes ziemai

5 1
Marinētas sēnes ziemai
Foto: Depositphotos.com
Bekas marinēju atsevišķi, vārāmās sēnes atsevišķi.

Sastāvdaļas

  • Sēnes (bekas, bērzlapes u.c.)
  • Marināde:
  • 5 l ūdens
  • 2 tējk. cukura
  • 2 ēd. k. rupjā vārāmā sāls
  • 1 ēd. k. etiķa esences
  • Pipari (melnie un smaržīgie)
  • Lauru lapa
  • Ķiploks

Pagatavošana

50 min.
  1. Novāra sēnes. Liek aukstā ūdenī.
  2. Gatavo marinādi: uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru. Mazliet pavāra, pārtrauc vārīšanu, pielej etiķa esenci.
  3. Notecina sēnes, pilda burkās. Katrā burkā ieliek ķiploka gabaliņu, lauru lapu, uzlej marinādi. Ja vēlas var pievienot arī dilles, pētersīlļa sakni.
  4. Sagatavotās burkas karsē temperatūrā 90 - 95 grādi, 0,5 litru burkas 25 minūtes. Burkas aizvalcē, uzglabā vēsā vietā.

    Labu apetīti!
    Sagatavotās burkas karsē temperatūrā 90 - 95 grādi, 0,5 litr...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

mājsaimniece 2016. gada 31. augusts 11:25
tu esi traks ...... uz puslitru 2 ēdamkarotes sāls????????
rasma 2016. gada 14. augusts 10:38
1 l ūdens
2 ēd.k. strīķētas sukurs
1 ēd.k.ar kaudzi sāls
1 ēd k. esence
pipari lauru lapa 1 krust nagla
uzvāra marinādi ,liek iekšā novārītas sēnes , esenci pielej beigās
,burkās iekšā un aizvāko.Baravikas lieku notīrītas un marinādē ,bez iepriekšējas novārīšanas
Astride 2013. gada 21. septembris 17:15
Mans teetis veel lika klaat kaneelja mizinju un dilles /vai zaljo dilljlu kaatus/. Garshiigaakas un aromaatiskaakas seenes neesmu eedusi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi