Ābolu un rīsu sacepums

5 1

Sastāvdaļas

  • 5 l piens
  • 150 gr rīsi
  • 4 ēdamkarotes rozīnes (bez kauliņiem)
  • 1 tējkarote rums
  • 3 olas
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote rīvēta citrona miziņa
  • 1 tējkarote izspiesta citrona sula
  • 100 gr cukurs
  • 100 gr kausēts sviests
  • 2 tējkarotes vaniļas cukurs
  • 3 vidēji lieli āboli

Pagatavošana

1 min.
  1. Pienam pieber sāli un izvāra rīsus. Atdzesē. Rozīnes nomazgā, nosusina un uzlej tām rumu, lai ievelkas.
  2. Tikmēr olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, vaniļu, citrona miziņu, kausētu sviestu. Pievieno rīsus un rozīnes, samaisa. Saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā samaisītajā masā.
  3. sagatavo cepamo veidni un liek tajā rīsu masu. Virsū kārto ābolu pusītes, apslacītas ar citrona sulu.
  4. Cep apmēram 220 grādu temperatūrā. Ar bakstāmo kociņu pēc laika pārbauda gatavību (kociņš nav aplipis).

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti