Maize 1

2005. gada 27. jūnijs
Foto: Inese Migla
Pagatavošana
90 min
1. Izsijā miltus, pievieno raugu un sāli, apmaisa un pievieno ūdeni. Mīklu kārtīgi samīca. Ja mīkla sanāk pārāk cieta, tad var pievienot vēl nedaudz ūdens.
2. Uz galda izsijā miltus, uzliek mīklu un vėlreiz uzmanīgi samīca.
3. Dziļu bļodu iesmērē ar taukvielām, ieliek mīklu, apsedz ar dvieli un atstāj uz 1 stundu siltumā.
4. Pēc stundas samīca mīklu otu reizi un tad atkal atstāj uz 1 stundu siltumā.
5. Ņem lielu cepamo formu, izsijā taja nedaudz miltu un liek mīklu.
6. Sakarsē cepeškrāsni līdz 250°C un cep maizi 10 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 220°C un cep vēl 20 minūtes.
Uz augšu