Cepts putasu

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 kg putasu
  • 500 g sīpolu
  • 1 l kečupa vai asās tomātu mērces
  • Eļļa cepšanai
  • Milti apvārtīšanai sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Parasti pērku saldētus putasu bez galvām - var jau arī pirkt ar galvām vai putasu fileju - tad zivis jātīra - jāiztīra "iekšas" (asaka paliek), jānogriež spuras un aste - jebkurā gadījumā tā ir visķēpīgākā šī ēdiena pagatavošanas daļā :) Sīpolus notīra, sagriež ripiņās un pasautē eļļā - man ļoti garšo, ja viņi paliek tikai mīksti un caurspīdīgi - var arī nesautēt, jo kārtojot zivis, sīpoli tāpat paliek mīksti. Zivis apviļā miltos un liek cepties uz diezgan lielas uguns - viens no gatavības noteikšanas faktoriem - zivs paveras vaļā un viegli nāk nost no asakas. Zivis liek kārtām traukā - kārta zivju (jāapber ar sāli), tad sīpoli, tad kečups vai asā tomātu mērce u.t.t. vēlam kārtot, kamēr zivis karstas, tikko no pannas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni