Tortu krēmi - vārītais krēms

3 1

Sastāvdaļas

  • GALVENAIS T0RTĒ, BEZ ŠAUBĀM, IR KRĒMS
  • Sastāvdaļas iekļautas receptē

Pagatavošana

1 min.
  1. 8 olu dzeltenumus sajauc ar cukuru (350 g) un miltiem (100 g), atšķaida ar 1 l piena un uzvāra, visu laiku maisot (vislabāk uz vienu pusi). Pievieno vaniļu un atdzesē.

Komentāri

sandra 2013. gada 6. augusts 15:52
lienit! es skolu tikai nesen beidzu bet olu svaru gan es labi atceros ka mus macija ka viena olas svars ir ne 43 bet 40 grami! tu laikam vel caulu ieskaitiji!!!
liene 2011. gada 26. decembris 16:00
4olas, 90g cukura, 300 - 330 g piena, 90g milti, 150g sviesta.
Sanāk apmēram puskilograms krēma. vārītajam krēmam pēc šīs receptes ņem visu olu nevis dzeltenumus. Dzeltenumus parasti izmanto krēmam Šarlote.
Kaut gan cik cilvēku, tik krēma variāciju, dotā recepte jau nav nepareiza, bet parasti konditori vārīto krēmu gatavo pēc manas aprakstītās receptes ja vien neizmanto pulverus. Tā vismaz man mācīja pasniedzēja - konditors 3.paaudzē ar 30 gadu pieredzi. Protams atšķirībā no vēlamā krēma daudzuma mainās krēma sastāvdaļu daudzums. Un parasti izmanto 43g smagas olas, tā vismaz ir vairākumam recepšu ja nav minēts cits olu lielums. Var izmantot arī M izmēra olas. L izmēra būs par lielu.
Liene 2011. gada 26. decembris 15:35
Klasisko vārīto krēmu tā arī gatavo, bet... Olas sakuļ viendabīgā masā ar pusi cukuru no receptē minētā daudzuma arī vaniļas cukuru, miltus. Pienu ar atlikušo cukuru uzvāra un to visu tievā strūklā visu laiku ar putojamo slotiņu maisot karstu ielej olu-miltu-cukura maisījumā. Tad šo masu tūlīt liek ūdens peldē un karsē, visu laiku enerģiski maisot ar koka karoti līdz sabiezē. Ja tomēr rodas kunkuļi, tad kad masa sabiezējusi un nedaudz atdzesēta to sakuļ ar mikseri. Tad masu atdzesē pilnībā. Tad kad masa atdzisusi, ar mikseri saputo sviestu(svarīgi saputot sviestu kārtīgi) un tad mazām porcijām ieputo visu sabiezināto olu masu. Vai ja sviests mazāk tad tikai daļu olu masas. Skatās pēc konsistences. Krēms gatavs!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti