Cepeškrāsnī cepta skumbrija ar bumbieriem

3 1
Tā kā noķērām skumbrijas,tad tika izlasītas ļoti daudz receptes,lai izvēlētos pēc kuras pagatavot zivis. Secināju,ka tās vienkāršākās receptes ir tās labākās.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • Skumbrijas
  • Citrons (uz katru skumbriju viena plāna šķēlīte)
  • 1-2 svaigi bumbieri
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Garšviela zivīm
  • Malti pipari
  • Timiāna zariņi
  • Sāls
  • Cukurs
  • Olīveļļa

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzliek cepampapīru uz plāts un to noziež ar augu eļļu. Liek virsū iztīrītas skumbrijas. Ar galvām vai bez tām,t as katra paša ziņā. Es liku ar galvām, lai gala rezultātā varētu pateikt, ka tās ir skumbrijas.
  2. Katrai skumbrijai no virspuses veic trīs slīpus iegriezienus, kuros ieliek citrona šķēlīti. Citrona šķēli sagriež trīs daļās, tāda man bija šķēle, ko ieliku zivī. Ja liks lielāku, būs skābāka zivs.
  3. Skumbrijas pārkaisa ar garšvielu zivīm, mazliet maltiem pipariem, mazliet sāli. Jūras zivīm jālieto mazāk sāls. Zivis vēl apkaisa ar cukuru, tas noņem skābumu un pastiprina garšu. Cukuru pārkaisa mazliet vairāk nekā sāli.
  4. Uz katra citrona uzliek mazliet ķiploka, kas bija izspiests caur spiedi. Starp zivīm, brīvajos galos, ieliek sagrieztas sīpola šķēles uz kurām uzlikti svaigi bumbiera gabali.
    Uz katra citrona uzliek mazliet ķiploka, kas bija izspiests...
  5. Visam pāri uzsmidzina olīveļļu un cepeškrāsnī iekšā, kura iepriekš uzkarsēta līdz 200 grādiem. Cep kādas 35-40 min. Katra plīts mazliet savādāka, tādēļ katram jāuzmana, lai nav par daudz sacepta un sausa, kad veidojās viegls brūnumiņš, zivs ir gatava. Timiāna lapiņas pēc cepšanas nebija sadegušas, bet zivij piešķīra labu garšu. Tas ir labāks par jebko!

    Visiem labu apetīti!
    Visam pāri uzsmidzina olīveļļu un cepeškrāsnī iekšā, kura ie...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni